Over ons

Wij zijn PublicEffect

PublicEffect bestaat uit maatschappelijk betrokken en zeer gedreven adviseurs en interimmanagers die de afgelopen jaren hun sporen hebben verdiend in de publieke sector. De naam van onze organisatie zegt het eigenlijk al: wij zijn gericht op het daadwerkelijk realiseren van maatschappelijke en Publieke Effecten.
Wij zijn maatschappelijk betrokken en hebben veel ervaring in de publieke sector: zowel bij gemeenten, provincies, ministeries, overige publieke organisaties en publiek private samenwerkingsstructuren.

Naast het professionele werk zijn onze mensen ook maatschappelijk en bestuurlijk actief in diverse raden van toezicht, commissies en maatschappelijke organisaties. Hierdoor kennen wij vanuit verschillende rollen de publieke sector goed. Wij zijn hierdoor goed in staat om de complexiteit van het openbaar bestuur en de maatschappelijke dynamiek te herkennen en te duiden. Deze waardevolle ervaring nemen wij mee in de opdrachten die wij voor onze opdrachtgevers uitvoeren. Dit leidt tot nog effectievere advies-, interim- en implementatietrajecten.

drs. Mohammed Essafi MA

Ik vind het mooi om complexe vraagstukken te helpen structureren en ordenen. Het geeft mij veel energie als ik door het stellen van de juiste vragen langdurig vastgelopen processen help doorbreken.
Mohammed is oprichter en directeur van PublicEffect. Dit bureau is in
2018 opgericht. Hij is 25 jaar als adviseur en interimmanager werkzaam
in de publieke sector. Hij heeft jarenlang voor diverse gerenommeerde
adviesbureaus gewerkt, waaronder EY, KPMG, PwC en de laatste 6 jaar als
Partner bij BMC Advies. Hij heeft diverse bestuurlijke en
toezichthoudende functies (gehad), zo is hij onder meer lid van de Raad
van Toezicht van het Kunstmuseum in Den Haag, lid van de Raad van
Toezicht van een Jeugdhulporganisatie in Utrecht, lid van de Raad van
Toezicht van een Maatschappelijke organisatie in Rotterdam en lid van
een gemeentelijke Rekenkamercommissie. In 2022 is Mohammed door het
Kabinet benoemd als lid van de Staatscommissie Demografische
Ontwikkelingen 2050.
Hij heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van strategische visies en het daadwerkelijk implementeren van deze visies. Mohammed wordt door zijn opdrachtgevers vaak beschreven als een professionele en enthousiaste verbinder pur sang. Hij heeft hierdoor ook een groot netwerk in diverse sectoren. Hij is goed in staat om scherpe analyses te maken en de verschillende belangen van samenwerkingspartners (overheid en publiek private organisaties) te wegen en op basis daarvan gezamenlijk tot gedragen én effectieve oplossingsrichtingen te komen. Hij is resultaatgericht, pragmatisch en politiek bestuurlijk sensitief.