Over ons

Wij zijn PublicEffect

PublicEffect bestaat uit maatschappelijk betrokken en zeer gedreven adviseurs en interimmanagers die de afgelopen jaren hun sporen hebben verdiend in de publieke sector. De naam van onze organisatie zegt het eigenlijk al: wij zijn gericht op het daadwerkelijk realiseren van maatschappelijke en Publieke Effecten.
Wij zijn maatschappelijk betrokken en hebben veel ervaring in de publieke sector: zowel bij gemeenten, provincies, ministeries, overige publieke organisaties en publiek private samenwerkingsstructuren.

Naast het professionele werk zijn onze mensen ook maatschappelijk en bestuurlijk actief in diverse raden van toezicht, commissies en maatschappelijke organisaties. Hierdoor kennen wij vanuit verschillende rollen de publieke sector goed. Wij zijn hierdoor goed in staat om de complexiteit van het openbaar bestuur en de maatschappelijke dynamiek te herkennen en te duiden. Deze waardevolle ervaring nemen wij mee in de opdrachten die wij voor onze opdrachtgevers uitvoeren. Dit leidt tot nog effectievere advies-, interim- en implementatietrajecten.

drs. Mohammed Essafi MA

Ik vind het mooi om complexe vraagstukken te helpen structureren en ordenen. Het geeft mij veel energie als ik door het stellen van de juiste vragen langdurig vastgelopen processen help doorbreken.

Mohammed is oprichter en directeur van PublicEffect. Dit bureau is in 2018 opgericht. Hij is 25 jaar als adviseur en interimmanager werkzaam in de publieke sector. Hij heeft jarenlang voor diverse gerenommeerde adviesbureaus gewerkt, waaronder EY, KPMG, PwC en de laatste 6 jaar als Partner bij BMC Advies. Hij heeft diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies (gehad), zo is hij onder meer lid van de Raad van Toezicht van het Kunstmuseum in Den Haag, lid van de Raad van Toezicht van een Jeugdhulporganisatie in Utrecht, lid van de Raad van Toezicht van een Maatschappelijke organisatie in Rotterdam en lid van een gemeentelijke Rekenkamercommissie. In 2022 is Mohammed door het Kabinet benoemd als lid van de Staatscommissie Demografische Ontwikkelingen 2050.

Hij heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van strategische visies en het daadwerkelijk implementeren van deze visies. Mohammed wordt door zijn opdrachtgevers vaak beschreven als een professionele en enthousiaste verbinder pur sang. Hij heeft hierdoor ook een groot netwerk in diverse sectoren. Hij is goed in staat om scherpe analyses te maken en de verschillende belangen van samenwerkingspartners (overheid en publiek private organisaties) te wegen en op basis daarvan gezamenlijk tot gedragen én effectieve oplossingsrichtingen te komen. Hij is resultaatgericht, pragmatisch en politiek bestuurlijk sensitief.

drs. Farida Aghris

Ik ben gericht op samenwerking en altijd scherp op het proces. Hierbij vind ik het belangrijk om in verbinding te staan met de mensen binnen de organisatie. Oog hebben voor hun talenten en drijfveren is de basis om organisaties te verbeteren.

Farida is partner en interimmanager bij PublicEffect en heeft ruim 20 jaar ervaring binnen de publieke sector. Ze heeft onder meer voor de gemeente Amsterdam en gemeente Rotterdam gewerkt. Ze heeft de afgelopen jaren diverse (management)rollen vervuld, variërend van afdelingshoofd, plaatsvervangend afdelingshoofd, teammanager, programmamanger tot strategisch adviseur en woordvoerder. Door deze brede ervaring kan zij zowel op inhoud als op proces snel schakelen en is zij een fijne sparringspartner voor zowel haar team als bestuur, directie en management.

Farida wordt als (interim)manager en adviseur door haar opdrachtgevers en teamleden getypeerd als een prettige coachende professional die medewerkers weet te inspireren en teams kan laten excelleren.

Farida houdt van doorpakken om gezamenlijk resulaten te behalen. Lastige kwesties gaat ze niet uit de weg en weet ze op een prettige en praktische manier op te lossen. Zij heeft in het bijzonder veel ervaring opgedaan als manager binnen het fysieke domein en heeft affiniteit met HR vraagstukken en verandertrajecten. Als persoon is zij verbindend en samenwerkingsgericht.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.